Ne demek?

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Kısaca, çizgi fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek dâhilin tasarlanmışken, müstacel çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye yürekin kullanılan bir bapdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları kadar bina eminği niyetının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hınçe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Yangın kapıları hassaten yangın esnasında muhakkak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın yahut yaylı menteşe ile mukteza metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir öteki öge ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişen contalardır.

Yangın simultane kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla selim orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması midein kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Dirimsel önem nâkil bu konuda kapı arayan müşterilar bozuk kapı sattığını iddia eden kişilerle mukabillaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede dar olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da duvar olamayacaktır.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara birebir yangın kapısı şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, dünyaarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

CMD Mühür; nitelikli ve sağlıklı yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın emniyetliği konusunda uzman ekibiyle Türkiye genelinde özen vermektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy yamanın ve etkili ısının dışarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa bozulmamış kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page